Головна Новини PRиєднуйтесь 2021 Маргарита Січкар назвала головні правила успішної комунікації
commentss НОВИНИ Всі новини

Маргарита Січкар назвала головні правила успішної комунікації

Січкар вважає, що дуже важливо вміти не тільки слухати, а й чути

14 лютого 2021, 00:11 comments2538
Поділіться публікацією:

Громадський діяч, автор книг "5 секретів щасливого життя" і "8 навичок щасливого дитини" Маргарита Січкар поділилася власними секретами успіху, а також розповіла про корисні лайфхаки порталу "Коментарі".

Маргарита Січкар назвала головні правила успішної комунікації

Інфографіка: Д. Романюк/Comments.ua

Одним з головних правил комунікації вона називає правило "Трьох "с": чути, слухати й питати.

"Слухати та чути — це абсолютно дві різні функції. Ми можемо слухати. А чути — це коли кристалізується меседж. Ти говориш, і з того, що я чую, я ставлю питання, які ще більше розкривають тебе. Правильно поставлене запитання — це секрет успішної комунікації. Чому хороший журналіст — це той, який ставить правильні питання? І чому неможливо підготуватися до інтерв'ю, якщо ти не впізнав про людину все, що можна про нього дізнатися в публічному просторі. У багатьох хороших журналістів є досьє, але можна також просто використовувати емпатію, яка на енергетичному рівні дозволить відчути людини і поставити йому правильне питання. Бачити блиск в його очах, бачити, як він реагує", — підкреслює жінка.

Маргарита Січкар також називає важливим моментом невербальну комунікацію. Вона звертає увагу на те, що дуже важливо навчитися володіти своїм тілом.

"Мова тіла в комунікації — це інструмент. Навіть коли ти йдеш на зустріч до людини і сідаєш, вже відбувається комунікація. Як ти виглядаєш? Як від тебе пахне? Іноді ми йдемо і починається: схрещені на грудях руки, нога на ногу. Усе! Ні комунікації. Ти вже нецікава людині, він вже до тебе негативно налаштований. Чому нам важливо нахилятися в бік співрозмовника? Чому нам важливо тримати руки відкритими? Тому що це говорить про те, що я відкрита перед тобою. Цьому важливо і потрібно вчитися. Треба знімати блоки в тілі, оскільки це наші страхи. Для цього є багато способів і навіть спеціальні курси ", — каже Січкар.

Січкар вважає, що дуже важливими складовими процесу побудови успішного діалогу є вміння співпереживати співрозмовнику. Також варто більше розповісти про себе, щоб людина на підсвідомому рівні захотів розповісти щось про себе.

Нагадаємо, якісне невербальне спілкування, на думку Маргарити Січкар, є першим кроком на шляху до успішної комунікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!