Головна Новини PRиєднуйтесь 2021 Секрет трьох "с": як побудувати успішну комунікацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Секрет трьох "с": як побудувати успішну комунікацію

Маргарита Січкар поділилася хитрощами, які допомагають їй бути успішною

9 лютого 2021, 16:40 comments2309
Поділіться публікацією:








Один із секретів успішної комунікації так зване "правило трьох "с"". Про це в інтерв'ю "Коментарів" розповіла Маргарита Січкар — ресторатор в минулому, а зараз — громадський діяч, автор книг "5 секретів щасливого життя" і "8 навичок щасливої дитини".

Секрет трьох "с": як побудувати успішну комунікацію

Маргарита Сичкарь. Фото: proman.com.ua

Найважливіший алгоритм успішної комунікації Січкар називає "Три "с"": чути, слухати та запитувати (рос. — слышьте, слушайте и спрашивайте).

"Слухати та чути — це абсолютно дві різні функції, — каже Січкар. — Ми можемо слухати. А чути — це коли кристалізується меседж. Ти говориш, і з того, що я чую, я ставлю запитання, які ще більше розкривають тебе. Правильно поставлене запитання — це секрет успішної комунікації. Чому хороший журналіст — це той, який ставить правильні питання? І чому неможливо підготуватися до інтерв'ю, якщо ти не впізнав про людину все, що можна про нього дізнатися в публічному просторі".

За її словами, у багатьох хороших журналістів є досьє, але можна також просто використовувати емпатію — вона на енергетичному рівні дозволить відчути людину та поставити їй правильне питання. Сама ж Січкар, коли бере інтерв'ю, ніколи не читає попередньо, що про героїв пишуть, а намагається розкрити грані людини під час інтерв'ю, відчуваючи її та ставлячи правильні питання. Одне з обов'язкових питань: "Про що мріяли в дитинстві?"

"Іноді в бесіді з людиною розкриваєш неймовірні межі, — зазначає Січкар. — Так, у мене було інтерв'ю з Євгеном Хмарою. Він і зараз говорить: "Маргарита, це було краще інтерв'ю, яке я давав". Ніхто не знав із журналістів, що у нього коричневий пояс з карате або що він може спокійно посадити "Мрію". Я не знала! Ніхто не знав! Але він почав показувати мені 25 моделей літаків у своєму будинку, а я запитала звідки він має стільки знань, і зав'язалася цікава розмова. Потім я запитала: "Ти такий витончений... А як бути, якщо раптом опинишся поруч з тобою в темному кутку?" А він відповідає: "Було таке, але все нормально, я вибив ніж, у мене ж коричневий пояс з карате". Але про це ж ніде не написано! Ти витягаєш все з людини, та так, що в неї горять очі".

Нагадаємо, портал "Коментарі" запускає новий спецпроєкт — "PRиєднуйся". Ми разом з експертами сформулюємо основи та позначимо тренди сучасної комунікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!