Головна Новини PRиєднуйтесь 2021 Тиск на бізнес: як пережити спроби закрити компанію
commentss НОВИНИ Всі новини

Тиск на бізнес: як пережити спроби закрити компанію

Юрист Денис Овчаров розповів, яким чином можна вберегти свій бізнес від тиску з боку держави

22 лютого 2021, 12:49 comments2391
Поділіться публікацією:

Тиск на бізнес — не рідкість для України. Партнер компанії Legal House Денис Овчаров зазначає, що найпоширенішими способами тиску на бізнес є обшуки офісів, допити співробітників, арешт рахунків, арешт складів, обшуки на складах, а також вилучення цінностей.

Тиск на бізнес: як пережити спроби закрити компанію

Тиск на бізнес. Інфографіка: Д. Романюк/Comments.ua

За словами Овчарова, компанії, які чекають "непрошених гостей" з ймовірними обшуками, починають замислюватися про те, як можна себе захистити. У цьому контексті важливою є кризова комунікаційна стратегія, яка полягає в комплексній роботі адвоката, правової позиції та публічної стратегії.

"Є компанії, які припускають такі ризики, і вони, як правило, прораховані. Тиск держави на правоохоронні органи дуже добре прогнозоване. Наприклад, перед Новим роком приходять до компаній, які щось продають. Тому деякі компанії заявляють, що вони публічно готові доводити свою невинність. Тут повинен бути тандем між роботою адвоката, правовою позицією і публічною стратегією, щоб максимально донести в розрізі захисту свою позицію ", — зазначає Овчаров.

Щоб захистити свій бізнес важливо правильно розставити пріоритети. Необхідно оцінити ситуацію з точки зору права, оцінити дії правоохоронців і конкретних осіб в майбутньому, оцінити емоційну складову, а також врахувати, хто може захистити компанію на рівні держави, а також офіційних інституцій.

Нагадаємо, поняття "КСВ" досить нове для України, але вже зараз все більше людей погоджуються, що дуже важливо дотримуватися цих принципів. "Коментарі" писали про значення корпоративної соціальної відповідальності для України і її видах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!