Головна Новини PRиєднуйтесь 2021 Відчувати і співчувати: як правильно комунікувати з людьми
commentss НОВИНИ Всі новини

Відчувати і співчувати: як правильно комунікувати з людьми

Маргарита Січкар вважає емпатію важливою в побудові діалогу

9 лютого 2021, 18:05 comments2339
Поділіться публікацією:








Вміти не лише вільно, а й правильно спілкуватися із людьми — дуже легко, слід лише виконувати прості правила. Одне із них — відкритися емпатії під час розмови. Саме так вважає Маргарита Січкар, відома громадська діячка та авторка мотиваційних книг "5 секретів щасливого життя" і "8 навичок щасливої дитини". В інтерв’ю "Коментарям" жінка детально пояснила, в чому полягає суть корисного для обох сторін діалогу.

Відчувати і співчувати: як правильно комунікувати з людьми

Маргарита Січкар упевнена: без співпереживання співрозмовнику ви не побудуєте діалог. Фото: МоєМісто.юа

Налаштувати успішну комунікацію між людьми не завжди буває просто. Інколи це не вдається, адже людина не розуміє почуттів чи не вловлює настрою свого співбесідника. Для цього, як переконує Маргарита Січкар, слід звернути увагу на власну емпатичність.

"Емпатія — уміння відчувати, що відчуває інша людина. Уміння співпереживати їй і входити в її стан. Коли ми спілкуємося, ми повинні підлаштовуватися під іншу людину і розуміти її потреби", — підкреслює письменниця.

Ця особливість комунікації дуже важлива, адже зрозуміло, що на кожного з нас так чи інакше впливають зовнішні обставини. І якщо перед початком діалогу ваш співбесідник був ображений чи засмучений, це може вплинути на подальшу якість розмови/домовленості/угоди. Слід чітко розуміти, що ви пропонуєте людині, чого він може потребувати саме в цю хвилину, який тон краще використовувати.

Якщо вам вдасться відчути настрій людини, із якою ви комунікуєте, це може позитивно вплинути на подальший перебіг ваших відносин. Відповідно, це допоможе і вам краще продемонструвати власні почуття та бажання.

Між іншим, вчені стверджують, що для найлегшого емпатичного сприйняття іншої людини нам слід лише уважно слухати і помічати деталі.

Крім цього, як уже повідомляли "Коментарі", у правильній комунікації слід дотримуватися правила трьох "с" — чути, слухати і питати (рос. — слышать, слушать и спрашивать).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!